søndag, mai 10, 2009

Dette fortjener han virkelig!!! og mye han ikke fortjener..

Liten oppdatering 12.00 -
Må bare si en liten ting.. lover å vakte mine ord! om det ikke kommer så godt frem i innlegget under må jeg få si at vi synes både positive og negative kommentarer er på sin plass. Det som er litt synd er at alle de negative er anonyme. da står man ikke mye for det man skriver. Blir veldig glad for all konstruktiv kritikk! Plass til alle i denne saken. Men nok en gang er jo saken ferdigbehandlet i helsetilsynet og det er jo ingen tvil!
For en respons det har vært de siste dagene. Det varmer virkelig.


Vil igjen påpeke at dette er ikke noe vi gjør for å få oppmerksomhet eller heder og ære. Dette er noe vi har lidd under og kun vi har måtte svi for den tabben som ble gjort. Nå kan de som er ansvarlige få svi litt!


Noen kanskje undrer på den måten vi bretter ut livet vårt på.... igjen... det er jo noen sin skyld at vi det siste året har levd slik vi har gjort. Det å få skrive ned alt er på en måte god terapi. Som man ofte ser på nettet idag. Noen velger å stenge seg inne... andre ikke! Jeg synes selv at grove feil i helsevesenet bør komme ut... å da spesielt FØR noen dør! Linus er jo ikke dø.. men samtidig er det smertefult å tenke på at hadde sykehuset bestemt den dagen.. så hadde han vært DØ! jeg blir like redd hver gang det dukker opp i hodet mitt. Kan ikke beskrive. Jeg vet at vi har vært heldig. Mange har dødd som følge av sykehustabber og vi er ikke alene om det vi har opplevd.


Vi velger å stå frem, å vil gjerne ha flere bak oss. Flere med like historier har tatt kontakt med meg og jeg synes det er vondt at det er så mange av dere/oss! Tenk på alle dem som sitter der å ikke forteller sin historie. Ikke alle trenger å ut i media.. men mange hadde nok hatt godt av å prate om opplevelsen. Tenk på at vår historie kan representere ALLE!


Samtidig vil jeg si at man selvfølgelig FØRST & FREMST skal stole på fagfolk idag. Men igjen.. de som mener at legetabber er slikt som skjer... de er jo bare mennesker! Ja de er jo bare mennesker... noe som gir en enda bedre grunn, til at de bør høre på foreldrene og foreldrene bør ha tro på seg selv og den følelsen de evt måtte ha på et sykt barn! Vi kjenner ungene best.


Men i vår historie hjalp det ikke med en gang, vi ble ikke hørt før vi til slutt måtte bryte gjennom selv.. men hvor mange % av norges befolkning er det som ville valgt det? Ikke stoe andelen.. nettop fordi vi velger å stole på ekspertisen... de er betalt for å gi oss det beste! Og sykehusene våre har utstyr så det holder... BRUK DE HJELPEMIDLENE dere har og redd liv.


Alle slike saker få også negative kommentarer, noe jeg rister av meg, eller jeg prøver.... men kan jo si litt om det likevel. De fleste av folk som skriver slikt ser jeg er folk som ikke har satt seg inn i saken og svarer ut fra overskriften... trangsynthet kan også være grunnen. feks "


"Smart og intelligent? Nok til å bruke resten av livet på å være bitter på de som kan mer enn å sette en veneflon, gi ringer, bruke en hjertestarter og kjøre med blålys. Altså - knis... "
svar fra meg : Pappan til Linus kommer ikke til å bruke resten av livet på å være bitter på noen som helst. han gjør en god jobb og elsker den jobben han har.

"Kanskje vi ska dropp å ha læga å sykehus da om dåkk tru d bli så my likar?
kanskje dåkk expertan som e innpå her å kommentere ska få vær fagpærsonelle som ska ta avgjørelsa når nån e klein?
Sei mæ, Jør dåkk aljer tabba på arbe dåkk? såklart e d meir alvårli når ein læge jør d, men hanj e fortsatt eitj menneske.
No bør dåkk hæller pris dåkk lykkeli over at nån vil gå skole i over 10 år fer å vær den fer dåkk om nå sku sje.
Ulykka som d der sje over heile lande å værden. Vær gla Norge har så bra hælsevæsen som dæm har. Slutt å sutter å vis litt taknemmelighet!"

svar fra meg: Evig takknemlig... hvem har sagt at vi ikke er det? men nå er saken den at det ikke var de riktige fagpersonene som reddet gutten!

"Hvem kan, men hånd på hjerte- si at en har aldri feilet? Det er lett å være etterpåklok, når en ser resultatene av en feilvurdering. Det er faktisk ikke alltid like lett å stille riktig diagnose, spesielt på barn. Det er jo også slikt at foreldre/ andre pårørende får et ansvar- de må følge med ungen og komme tilbake om noe virker feil? En lege er vel ikke en profet, ingen healer med rtg syn? Jeg er enig om at samfunnet får de legene det fortjenner, og gjensidig respekt og empati kan vel ikke skade? "

svar fra meg: får man virkelig som fortjent? er det slik det fungerer?

"usmakelig enn å drive totalslakt av de personene som faktisk mot alle odds berget gutten kanskje ? Jeg sier ikke at leger ikke skal granskes, men akkurat denne saken er som ofte fra medias side totalt ensidig framstilt,og den bygger ene og alene på farens oppfattelse av situasjonen......Journalisten har som vanlig ikke satt seg inn i sykdomsbildet/hvordan slike pasienter vanligvis følges og behandles, noe som kanskje ville ha endret overskriften noe......Og at helsetilsynet har funnet enkelte ting som kan forbedres er knapt nok noen overaskelse, det ville de kunne gjøre i nesten enhver sak, da det selvsagt alltid er forbedringspotensiale når det gjelder akuttmedisin........."

svar fra meg: Personene som reddet Linus blir ikke slaktet.. derimot de som prøvde å ta livet av han. og MEDIAS SIDE av saken? dette er jo vår side av saken. enkelte ting som kan forbedres... Journalisten har fått all mulig info og kunne ikke vært mer forberedt!

"Leger på sykehus HAR fastlønn............Og 6 timer fra innleggelse til diagnose er faktisk ikke så ille som det høres ut, grunnen til at en OBSERVERER alle de mange tusen barna som legges inn etter hodetraume hvert åt er NETTOPP å fange opp f.eks. hjerneblødning............Det skjedde, og gutten overlevde en ekstremt farlig og nesten 100 % dødelig tilstand, fordi han IKKE var født i Afrika eller Øst-Europa eller Sør-Amerika..........Eller noen andre steder i verden hvor traumatisk hjerneblødning hos 2-åringer er ensbetydende med døden........Jeg foreslår faktisk 1 års total streik for barneleger, for å lære nordmenn en liten lekse om dødelighet, sykdom og realiteter for barn........."

svar fra meg: 6 timer er kort tid ? Det kommer vel helt an på hvilken situasjon man er i? At man har en blødning i hodet i 6 timer er faktisk ille!! Hvorfor i all verden skal vi svi fordi vi er født i Norge?

"Hvis du hadde kjent regelverket ville du visst at kun en lege kan rekviere ambulansehelikopter, så medias påstand om at faren rekvirerte helikopter kan heller ikke være riktig......At det kan være diskusjon om hva som er best transport ved en slik blødning er en annen sak, husk at et ambulansehelikopter rister som bare det.......... "

svar fra meg: En pappa som Linus sin kunne faktisk rekvirere et helikopter! Medias påstand? Det er VÅRE EGNE ord!

spørsmål er hvor mye tid en egentlig sparte på å rekvirere helikopter, flytid med take-off og landing er vel 20 minutter mellom Levanger og Trondheim, det skal lastes om på Rosten til ambulanse osv......Hvor lang tid bruker en ambulanse med blålys mellom Levanger og Trondheim ?
Uansett, overskriften her burde slett ikke være "sykehustabbe", det burde være : "Gutt overlevde mot alle odds nær 100 % dødelig tilstand etter skade", som er realiteten her.........
svar fra meg: Hadde man kjent til hele saken ville man vært klar over at helikopteret sto klart da gutten var klar til avreise. Og hadde du lest mer ville du sett at de ikke hadde tid til å lande på Rosten, så trondheim brannvesen ble utkalt til å spyle plassen like utenfor st.olav å gutten ble trillet rett opp på nevrokirurgen.
Det er alltid en lege som godkjenner at helikopteret rykker ut, noe som er en selvfølge ved alvorlige ulykker......En far kan aldri selv rekvirere ambulansehelikopter selv (da ville en trenge 5000-6000 helikoptre i luften til enhver tid).........Og det er slett ingen irrelevant problemstilling at helikoptre rister ved hjerneblødninger, det er diskusjoner jeg ofte har vært oppe i (men da i forbindelse med voksne)

svar fra meg: Vår lege klarte ikke å få helikopter.. det klarte derimot Linus sin pappa. Ristende helikopter ja. men nå var oddsen for overlevelse dårlig i utgangspunktet!

--------------------------------

Noen ganger bør man sette seg inn i en sak før man sier for mye, samtidig synes jeg det engasjerer at folk kommenterer på godt og vondt!!Men igjen - TUSEN TUSEN takk

til alle dere som gir oss støtte, ros og flotte kommentarer!


22 kommentarer:

svein`s kone sa...

Rist det av deg, helt riktig!! Legene skulle hørt mer på foreldrene, har hatt et par tre ganger med ungene mine også, hvor det har endt med at jeg hadde rett, ikke dem! Det var ikke så alvorlig som dere har hatt det. Men jeg nektet å gi meg, merket det var noe. Ene gangen var Lotte ganske syk over lengere tid og de sendte oss hjem, gang på gang. Etter jeg hadde mast meg til en ultraly og røngtenbilde og da mener jeg mast meg til!! fant de ut at hun hadde dobbelside lungebet. En lungebet de ikke hørte ved å lytte eller så ved blodprøve. Hun var bare 1 år. Ble lagt inn på sykehuset etter dette. Selv ble jeg født med nesten tett urinvei, noe som ble oppdaget etter flere mnd. Moren min ble kaldt hysterisk og ble fortalt av leger at det var vanlig at nyfødte skrek. Hun ga seg heller ikke, til slutt fikk hun hjelp av en ny lege. Det gjøres feil av folk ja, men hør på foreldre når det gjelder ungene!!!

Anonym sa...

Æ bli så sint når æ les om sånne som trur dæm har peiling! Æ bli liksom så provosert, dæm kan itj ha peiling på kolles d e å nesten mist d kjæreste man har!
Stå på videre! ;)

Mamma'n og Hedda Kristin sa...

Hei på deg!

Alle først vil jeg si at der er lov til å ha andre meninger, og det tror jeg du mener også - føler hvertfall det når jeg leser hva du skriver.

Det som irriterer meg ved alle kommentarene er at det ikke virker som om de har lest alt.

Hos oss var det ingne som reagerte på at det var samboeren din som ordnet helikopter, han er jo ambulansesjåfør og prater sikkert mer med pilotene i løpet av en uke enn hva noen lege gjør...

Og ja, selvsagt skal man se an og selvsagt kan leger gjøre feil, men jeg synes det er utrolig at det ikke ble tatt mer undersøkelser av Linus, igjen fordi hans far er borti mye lignende. Som sagt er det lov å gjøre feil, men når det blir slike feil er det lov å si fra.

Dessverre er ikke de de går godt med like flinke til å fortelle om det, og derfor blir det slik i verden at man hører mer om det negative...

Jeg synes det er helt riktig å gå ut med dette, det er vel ikke første gang sykehuset har gjort grove feil, og uansett betyr ikke det at ALLE på sykehuset gjør en dårlig jobb. De legene som jobbet med Linus kan være verdens beste leger, men at dagen ikke var den riktige, men det hjelper ikke. De jobber med liv, de skal være skjerpet på jobb! Linus døde nesten og dere har ikke fått noe beklagelse i ettertid. Det er skammelig!

Alle leger burde lære seg å høre på foreldre, de kjenner barnet best, og uansett; er det ikke bedre med en undersøkelse for mye enn at noen (barn og voksne) dør???

Sånn, da fikk jeg liret av meg litt også. ;P

Ha en fin dag... :D


Vibeke...
Alt for dårlig!

Jorid ღ Noe På Hjertet sa...

Så fint at du legg ut en del av derre Cathrine! Satt sjøl å lest en del av innleggan som kom, å det e tydelig at mang itj lest lenger enn første avsnitt! TRAGISK, at man da ska sitt å kommenter en sak! Nei fader rullan, stå på å dåkk har så my støtte bak dåkk i herre! Håpe dåkk sjer forbi dæm teite svaran på artikkel'n, fordi dåkk veit dåkk har rett uansett :-))

Ha en fin dag!
GodKlem

Malla sa...

Helt fra jeg hørte historien om Linus da vi møttes hos Irina og frem til i dag har jeg vært stum av beundring for den kampen du og din kjære har kjempet for den tapre lille gutten deres.

Har vært innom å lest en del av alt som er skrevet i det siste, både her og i T-A. Dere er tøff som greier å stå på slik dere gjør. Håper dere får den unnskyldingen dere har krav på.

Ønsker dere alle fire alt godt!

Klem Guri

Kine sa...

Æ bli helt sjokkert over de totale KVALME svaran av selvfølgelig,ANONYME!!!!!Rist det av dokker ja,så absolutt,d høres jo ut som om dokker fikk som fortjent av enkelte her!!!!?Makan te frekkhet,skulla likt å sett trynan demmes hvis DEMMES onga had lidd samma skjebne som lille Linus...men d gikk bra,takk å pris;) Enkelte e bere BLÅST!!!!Stå på videre dokker!!!!*klæm*

Guttemamma sa...

På helt generelt grunnlag ,men også til deg/dere, ingen har noe med å mene noe om at dere eller andre velger å stå frem offentlig. Tenker at det er viktig at ting kommer frem,slik at en kan unngå at slike ting skjer igjen!! Det er sterkt å lese historien deres og alle vi som er mamma'r kjenner vel på angsten for at noe skal skje våre små. Tror også på terapieffekten ved å fortelle,igjen og igjen!! Stå på,klem

irina /Alex sa...

Vær stolt over den fantastiske flotte og ikke minst sterke dama du er !!
Alle bør ikke være ening og mange opplever en annen side av helsepersonell.
Alle kan gjøre feil !! Men når det er så alvorlig som her treng man en unnskylning !! Det forstår æ.
Har opplevd begge deler, En gang ett føsel holdt jeg på å dø av blodkolasjoner , sykesøstrene kaølte det syting. Til slutt spurdte jeg om det var normalt å blø ut hele senga som var dekket av blog.
Men under krft behandlingen av Frederic var vi 110 prosent fornøyd.
Håper dere få se den andre siden engang .
Flott jobba vennen!!

klem

Anonym sa...

kjære deg, ikke ta innover deg alt det patetiske folk har å skrive... Blir bare teit alt folk skriver, hev deg over det!! Å ja jeg er anonym, men har ingen blogg å vise til...

Evami sa...

Kjære Cathrine:)
Har vært bortreist i helga æ,og har ikke fått med mæ diskusjonan her. Men leste avisa idag,og synes at dere er så sterke og flotte som tør å stå fram,for det hjelper andre i samme situasjoner.

Og det du ahr skrevet på bloggen her de siste dagene,tåran har trilla. Fy søren for en tøff liten fighter dere har,og for et mareritt dere har vært igjennom!
SKjønner godt at du har mista tilliten til de legene og personalet som behandla Linus på Levanger. Å ikke bli hørt når gutten er syk,det må være noe av det værste man kan oppleve som foreldre.Man kjenner jo barnet sitt best selv,og med en far som kjører ambulanse,så har han vel en smule mere peiling enn meg for eksempel.

Men så flott at der ekom i kontakt med luftambulansen og flotte leger i Trondheim. AT de tok vare på dåkker etter en litt fortvilet start,det må varme godt:)

Og at dere makter å stå fram i media,jeg bøyer meg i støvet og tar av meg hatten.. Det er en ekstra belastning som ikke mange ville tatt. Og det er bra at det rettes søkelys mot sykehustabber.Leger er mennesker og de kan gjøre feil,men av og til blir feilene så utrolig tydelige og får så store konsekvenser,Da bør man ihvertfall være ydmyk nok til å innrømme at man har gjort en feil,istedet for å være taus. Men å komme med en uforbeholden unnskydning er vel å innrømme tabben sin!

Og er det virkelig komentarer som har kommet på bloggen det su skriver om i dag?!!! Blir jo helt matt og paff jeg,over at det går an... Dette er jo en historie som blir fortalt av foreldre som holdt på å miste sin aller mest dyrebare skatt.Da vil det i noen øyne bli subjektivt,i mine øyne er det en meget sterk historie om to foreldre som kjenner sin lille skatt og kjemper på for å få rettferdihet for han og andre i samme situasjon.
Der skal være stolte av der selv,og Linus har ikke bare verdens beste pappa,han har også verdens beste mamma:)

Tusen takk for at dere forteller historien deres Cathrine:)
Dere har rørt ved hjerterota mi,og skjer det noe med noen av mine,så har historien deres lært meg at jeg skal kjempe med nebb og klør.

Kos deg med hele den flotte familien din:) Stor og varm klem fra Eva:)

Anonym sa...

Stå på! Dere er tøffe og gjør akurat det foreldre skal gjøre , beskytte barna sine. Alt på sin plass. Ikke hør på de patetiske menneskene som har et merkelig behov av å markere seg på en så negativ måte. Barna er det kjæreste vi har og de er så hjelpesløse, de trenger oss. Så heldig gutten deres er som har så flotte foreldre. Ikke burde dere føle at dere må forsvare dere mot sånne tullinger i en så soleklar sak som dette.

Vennlig hilsen Hilde Johansson med ønske om alt godt

Bine sa...

Det er så unødvendig å komme med slike uttalelser uten å ha satt seg inn i saken...! Uten å i det hele tatt ha lest annet enn overskrift og innledning.. Nei, dette må dere virkelig ikke ta til dere, rist det av!
Slik er det vel desverre når en blogger etc, alltid vil det være noen "anonyme bedrevitere" som har sine sterke meninger om saker uten å ha lest mer enn overskrifta. Ser feks dette når det var snakk om Surrogatmor - hvor mye stygt som ble sagt til mennesker som ikke klarte å få barn selv, men som tydeligvis hadde "kjøpt penger, noe bare rike folk som ikke gidder å gå gravid gjør. utnytter fattige kvinner i utlandet. smugler barn". Surrogat fungerer ikke slik, og slike uttalelser er SÅRENDE!

Stå hvertfall for det dere sier - legg igjen et navn OG SETT dere inn i saken før dere kommer med unødvendige uttalelser!

SÅKLART var det flott helsepersonell som reddet Linus og en mamma&pappa som sto på sitt. Men det var også mange som man ikke bøyer seg i støvet for den dagen..

Nei, rist av dere slike unødvendige uttalelser.

Bine sa...

...dessuten e vel ikke alt sagt i avisa heller. D e vel mer "bevis" i saken her som vise at dåkk ikke bli hørt?

Og medias side av saken? Jasså, har media en side av saken og? Den har jeg ikke lest *DOMMM*

Oliver sa...

Hei, syns dt er kjempe fin at dere går ut med denne saken, så andre som ikke har fått prøvd seg på virkelige livet, kan få et lite innblikk i hvordan det er når ens barn blir sykt å man er helt hjelpesløs...
støtter dere fult ut i denne saken:)
Håper alt står bra til med små å store:)
Klem fra Bente å Oliver:)

Stine sa...

Nå fikk jeg veldig dårlig samvittighet over at jeg ikke har vært inne her på en stund. Hadde ikke fått med meg dette i det hele tatt. Og du som har vært så koselig og kommentert hos meg :) Du er så snill!

Men når det er sagt; Synes det er kjempeflott at dere har stått fram i media med denne saken! Det er så mange saker som ikke kommer frem i lyset fordi folk er redde for å si i fra. Jobber jo selv som journalist, og vet at det er mange saker som blir "dumpet" fordi folk ikke vil snakke, ikke vil fortelle historien sin. Saker i media står mye svakere når personene det gjelder ikke uttaler seg, og bare "eksperter" snakker. All ros til dere for at dere stod fram! Lykke til videre alle sammen :)

Varme hilsener fra Stine :)

M sa...

Kjære deg,
det er helt fantastisk at gutten har overlevd en livstruende og traumatisk situasjon.
Det er ingen som kjenner barnet som barnets mor og far!
Det må ha vært helt grusomt for dere, det er godt at det går fremover med den skjønne gutten.
Det er beundringsverdig at dere klarer å stå frem for å hindre lignende tabber, det er ikke alle som hadde orket det.
Klem fra meg

Emily sa...

Jeg syntes dere er tøffe og det er et mirakel at sønnen deres overlevde!! Beundrer deres mot og dere virker reflekterte!

Men en ting: tror dere virkelig at noen bevisst prøvde å ta livet av Linus? Du skriver "de som prøvde å ta livet av han"

Det er vel ingen normale mennesker som bevisst prøver å ta livet av et barn? Er vel heller snakk om en gigantisk TABBE?

Stå på, klem.

Randi sa...

Jeg er målløs...er det virkelig noen som skriver negative kommentarer ang dette? jeg kunne filleristet hver og en av dem...fysj! så stygt og egoistisk gjort.

Kjempeflotte at dere står på sånn som dette....jeg har tenkt at hva om det hadde vært oss ...da hadde ikke ungen levd over. Er så glad det går bra med dere.
Klem

Anonym sa...

Det ryster meg å lese noen av disse usakelige kommentarene.
Tydelig at det er noen av de som jobber innenfor helsevesenet som tydelig føler for å forsvare seg selv, sine medarbeidere og arbeid.
Hvorfor ikke ta litt selvkritikk, og møte slike saker med åpne øyne?
Det er slik man lærer av, og helsevesenet i Norge burde ikke stoppe opp å utvikle seg faglig bare fordi andre land ikke har kommet like langt i utviklingen som oss....
Det er en liten gutt som kunne mistet livet sitt, og noen av dere kommenterer med å forsvare noe som kunne endt med verste?
Vær sakelig, og legg merke til at eier av bloggen faktisk roser de som jobbet på spreng med lille Linus!
En utrolig våken, oppdatert og faglig dyktig ambulansearbeider som Linus sin far, er slik vi trenger i velstands Norge!
Mvh Lise-Marie

Rothuset<3 sa...

Stå på videre Cathrine og Geir, synes dåkk e fantastisk æ, og bra at dåkk fortelle om det som har skjedd sånn at det kjæm fram for folket ellers også!! Vi støtte dåkk 110%!!!
Klæm fra Stine og Odd Arne

Hilde sa...

Uff, dette er ille,jeg støtter dere 110%! Jeg sitter med tårer i øynene over smerten dere har opplevd. Så inderlig godt at deres sønn er i livet. At du og din mann reddet han ved å ikke gi seg. Ord blir så fattige når noe sånn som dette skjer en familie. Vil bare også si at de som skriver slike negative,unyanserte ting til dere ikke kan være empatiske mennesker. Dere fortjener ikke disse komentarene. Og dere gjorde det riktige, dette er en viktig sak som må opplyses om. Nå kjenner jeg ikke deg og din familie,vil bare gi min støtte! Det står stor repekt av å stå fram etter en så stor pågjenning.
Mvh Hilde fra vestfold

Anonym sa...

85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室